Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Phil's Music Laboratory – Live CD-opname

vrijdag 14 mrt 2014

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Phil's Music Laboratory – Live CD-opname
Zaal 7 in LUX staat inmiddels ruim bekend vanwege de geweldige transparante akoestiek, waardoor elke instrument in heel zijn klankkleur geheel tot zijn recht komt. Zaal 7 in LUX staat eveneens bekend door het JIN-publiek, een publiek dat door intens luisteren en betrokken zijn bij de muziek de muzikanten op het podium ertoe brengt het beste uit zichzelf te halen.

Kortom, een ideale locatie voor een prachtige live-cd-opname. De eerste band die dit gaat doen is de 7-koppige band van Philipp Rüttgers, Phil’s Music Laboratory. De eerste JIN@LUX live cd!

Crowd-Funding
De JIN wil daarbij ook bijdragen aan de kosten van deze cd. Omdat we zo veel mogelijk publiek binnen halen, is de entree € 10.-. De helft hiervan gaat naar de band als bijdrage in de kosten van de cd. In de zaal kunt u zich verzekeren van toezending van de cd door € 10.- of meer te storten en uw adresgegevens achter te laten .

Phil's Music Laboratory
Phil's Music Laboratory is de “huisband” van Kunstruimte Bosch in Arnhem. De band presenteerde zich in het voorjaar van 2013 voor het eerst met toen al meteen een bijzonder en uniek concert. Sindsdien hebben de concerten aan kracht en impact gewonnen en maken liefhebbers hun agenda er speciaal voor vrij. Philipp schrijft intrigerende en uitdagende composities, passend bij het muzikale karakter van zijn bandgenoten. Hij zoekt niet de veiligheid, maar drijft zijn band naar de grens en maakt het optreden daarmee tot een verbijsterende ervaring voor het publiek. Iedereen die Philipp’s composities kent weet wat voor (harmonisch en ritmisch) spektakel je kunt verwachten van een frontlijn van vier blazers. Hij vreest het experiment niet om verschillende stijlen door elkaar te halen . Zijn mede musici komen uit heel Nederland en zijn ervaren musici die in grote en kleine formaties hun sporen verdiend hebben. Een volle bijna Bigband-achtige klank wordt afgewisseld met kleine intieme soundscapes. Wees voorbereid op een bad van zeer uiteenlopende muzikale emoties. Laat je betoveren door het muzikale vuurwerk van Phil’s Music Lab.

Bert Lochs - Trumpet / Flügelhorn, Miguel Boelens - Alto Sax / Soprano Sax, Nils van Haften - Tenor Sax / Bassklarinet, Vincent Veneman – Trombone, Philipp Rüttgers - Piano / Composition, Tobias Nijboer - Double Bass, Felix Schlarmann - Drums. De namen van de heren spreken voor zich.

Philipp Rütgers is een jonge Duitse jazzpianist, heeft inmiddels een cd uitgebracht met zijn kwartet (The Traveller) en werkt in Arnhem aan het conservatorium als docent piano. "De Duitse pianist Philipp Rüttgers is een groot talent, wij zullen nog veel van hem horen" (Tom Beek, Jazzflits)

http://jazzjong.radio6.nl/2013/05/27/concert-tip-bosch-jazz-phils-music-laboratory/foto's

laatste updates

Image
Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie. 

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.