Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - CLAZZ ENSEMBLE - een kleine bigband vol avontuur

zondag 22 dec 2013

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - CLAZZ ENSEMBLE - een kleine bigband vol avontuur


CLAZZ ENSEMBLE

Vanaf de oprichting in 2007 spelen in het Clazz Ensemble twaalf musici uit de jazz- en de klassieke muziek schouder aan schouder hun eigenzinnige repertoire van gedurfde composities, messcherp uitgevoerde blazersmuziek, spetterende solo’s en groovende ritmes. Zowel voor de musici als voor het publiek biedt deze kleine bigband een verrassend muzikaal avontuur.Deze bonte verzameling van muzikale karakters heeft zich definitief een plaats verworven in de voorhoede van de Europese bigband traditie. Stukken uit Frederico on Broadway en Monk Inside Out.

Bezetting
Dick de Graaf, Nils van Haften, Arno Bornkamp en Werner Janssen – saxofoons/fluit/klarinet
Charlie Biggs, Frank Anepool, Gerard Kleijn – trompet/bugel
Vincent Veneman, Koen Kaptijn – trombone
Franz von Chossy – piano
Paul Berner – contrabas/basgitaar
Joost Kesselaar – drums
Links
http://www.clazzmusic.nl

Pers
Ze delen oppeppers uit waar zelfs de meest hardnekkige kniesoor vrolijk van wordt. - Vrij Nederland

Opererend in de Europese voorhoede van de nieuwste labelloze muziek. - Trouw

A valid addition to the Dutch Jazz landscape. - Downbeat

foto's

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.