Concertaankondigingen

 

24 dec 2018
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Stranger Than Paranoia: Hammond Sandwich, Trio Andrianov/Vintskevich/Vinstkevich, Raad van Toezicht

Dit smaak- en spraakmakende festival slecht de grenzen tussen diverse  muziekstijlen van jazz tot klassiek, van Flamenco tot avant –garde, van big band tot strijkkwartet, van funk tot impro….

Kerstavond in jazzstyle

Lees meer

 

09 jan 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Benjamin Herman Bughouse

Met het punkjazz-project Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan in een band waarin hij zijn eerste muzikale liefdes, punk en jazz, samenvoegt. ‘Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd’, zegt hij. ‘Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden.’ Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg viel alles op zijn plaats. Olav speelde in de legendarische punk/hardcore bands Lärm en Seein’ Red. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle by Night /Mysterions) was Bughouse een feit.

Hoewel hij veelal bekend werd als jazzmusicus, werd Benjamin als beginnend musicus sterk beïnvloed door de doe-het-zelf-mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punk eind jaren 70. Vanavond presenteert hij zijn keihard swingende PunkJazz: fasten your seatbelts.

Bezetting: Benjamin Herman – Sax, Reinier Baas – gitaar, Peter Eskens – bas, Olav van de Berg – drums.

Lees meer

 

16 jan 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Doppler Trio

Het Doppler Trio is een nieuw Duits/Nederlands piano trio. Deze 3 jonge musici komen oorspronkelijk van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en samen ontdekten ze drie jaar geleden hun gezamenlijke liefde voor moderne jazzmuziek. Ze ontwikkelden een eigen atmosferische, verhalende sound waar vaak het verhaal achter de muziek centraal staat en die iedere avond weer opnieuw op een eigen manier verteld wordt. Hierbij maken ze gebruik van onconventionele ideeën zoals effecten over de piano en instrumenten als de didgeridoo en Indiase percussie. Ze hebben onlangs hun eerste CD opgenomen genaamd: Nebula, die 10 januari uitkomt op alle platforms. Je kan nummers van dit album verwachten in combinatie met nieuwe liedjes en improvisaties.

Bezetting: Daniël van der Duim – piano, Floris-Jan van den Berg – contrabas, Hendrik Eichler – drums

Website:

Lees meer

 

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda