Concertaankondiging

 

02 mei 2018

Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen

Krupa & The Genes

Stefan Kruger en Joost Patocka zijn twee Nederlandse jazzdrummers die met zo’n beetje iedereen in de Nederlandse jazzwereld hebben gespeeld. Maar in hun band KRUPA & The Genes (KRUPA van Kruger en Patocka) zitten meer grote jazz-namen: Anton Goudsmit (The Ploctones), Raphael Vanoli (Knalpot), Jasper Blom, Maarten Hogenhuis (Bruut!) en Sean Fasciani. Joost Patocka speelt met jonge talenten én gevestigde namen in de Nederlandse jazz, van Ruben Hein en Reinier Baas tot Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Hij is bekend als begeleider van jazzvocalisten Rita Reys en Francien van Tuinen. Stefan Kruger is mede-oprichter van succesvolle Nederlandse bands als New Cool Collective en Zuco 103. En hij maakt internationaal furore als drummer en creative director van de Caro Emerald Band.

‘Invloeden strekken zich uit van afro-jungle, de swing uit de Krupa-glorietijd, swamprock, electro-groove en rock tot en met klassieke contrapunt. De dubbelbezetting genereert een lekker dampende volvette bandsound. Men gunt elkaar ruimte en avontuur, maar met name plezier’

(Jazzenzo).

Lees meer

 

09 mei 2018

Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl: YOUNG VIP 2018 Kika Sprangers Large Ensemble

Kika Sprangers (foto: Vincent Waal)

Nijmeegse Saxofoniste Kika Sprangers wint Young Vips 2018!

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de jazztalenten van 2018, de nieuwe Young VIPs jaarlijks kiezen de programmeurs van de jazzpodia van Nederland de meest veelbelovende talenten uit, die zelf hun eigen muziek schrijven. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel, de Young VIPs van 2018!

Lees meer

 

16 mei 2018

Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen

Jazzin; Bo Invites Travel Syndicate/Pebb

Travel Syndicate is een band die WorldFunkJazz maakt geïnspireerd op en door plaatsen over de hele wereld. Veel van deze plaatsen hebben ze zelf bezocht, van Parijs tot Hong Kong en van Istanboel tot Vancouver. Ze gebruiken vaak samples en omgevingsgeluiden die zijn opgenomen tijdens deze bezoeken en integreren die in onze muziek. Dan krijg je een groovy cocktail van funk, disco, wereldmuziek en jazz met links en rechts wat invloeden van bijvoorbeeld Deep Forest en Joe Zawinul. Maar kom vooral luisteren, zeker aangezien er vanavond een verstekeling een stuk meereist: Bo van de Graaf!

Travel Syndicate is Pieter Engels: sax, Pieter Klaassen: guitar, Hananja van Marle: bass, Paul Sprang: programming, samples, beats and keys.

PEBB is een onbeschrijflijke combinatie van funk, jazz, soul en whatever de band en het publiek verder leuk vinden. Van New Orleans tot aan Neder-Funk! En speciaal vandaag: Bo van de Graaf!

Lees meer

 

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda