Concertaankondigingen

14 nov 2018
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Pierre Courbois! – SOLISIMO

Jazzdrummer, componist en bandleider Pierre Courbois behoort tot de grondleggers van de Nederlandse en Europese jazz. Hij heeft samengewerkt met tal van toonaangevende musici waaronder Willem Breuker, Eric Dolphy, Ben Webster, Peter Brötzmann, Joachim Kühn, Jasper van ‘t Hof, Jeanne Lee, Gunter Hampel, Jan Akkerman, Bud Powell, Jean-Luc Ponty, Don Byas, Stan Getz, Mal Waldron, Polo de Haas en Gary Peacock.

Sinds jaar en dag is hij een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Inmiddels staat hij al meer dan 60 jaar op de planken. In 2015 werd hij 75 jaar en vierde dit met een uitgebreide tournee langs de Nederlandse podia.

Vanavond een bijzonder solo optreden van deze meesterdrummer. Onze dank is groot dat Pierre Courbois last minute het stokje overneemt van Niko Langenhuijsen.

Lees meer

 

21 nov 2018
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Phat Cool Big Band Ft Arno Krijger

Met zijn kenmerkende speelstijl en veelzijdigheid op het Hammondorgel, heeft Arno Krijger, geboren in Terneuzen (1972), niet alleen het brede spectrum van jazz doorkruist daar waar hij misschien het meest van bekend is, maar ook de werelden van funk, pop, latin en alternatieve muziek zitten volledig in zijn systeem.

Het geluid van de veelgevraagde side man Krijger is te horen op tientallen albums van artiesten in vrijwel elk muziekgenre.

Zijn opvallende spel, waaronder het bespelen van de voet/bass pedalen, heeft vele albums een uitermate smaakvolle sound opgeleverd.

Lees meer

 

28 nov 2018
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Mike Roelofs: New Cats On The Block

JIN start in samenwerking met Mike Roelofs een nieuw project op: New Cats on The Block.

New Cats on The Block is een avond waarbinnen amateurmusici, jonge talenten en professionals elkaar ontmoetten op het podium. Een prachtig project om jonge musici kennis te laten maken met alle facetten van de jazzmuziek.. Door de opzet biedt het ‘New Cats On The Block’ alle mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen professionele muzikanten en aanstormend talent, leidend tot nieuwe composities en uitvoeringen, podiumervaring en verrassende, avontuurlijke samenstellingen voor publiek.

Tijdens deze eerste editie zal Mike Roelofs (piano) worden bijgestaan door Ron van Stratum (drums/percussie) . Op moment vindt selectie plaats van de jonge talenten.

Lees meer

 

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda