Concertaankondigingen

 

20 feb 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Myrthe van de Weetering ft. Tony Roe, Thomas Pol & Jamie Peet

Componist en violist Myrthe van de Weetering (1988) bracht haar debuutalbum Dégoût uit in 2017. Dégoût bestaat uit 17 korte composities met verschillende bezettingen en variërende klankkleuren; van intieme strijkduo’s tot energetisch jazzcombo met blazerssectie. De cinematografische jazz wordt gespeeld door een aantal van de beste spelers van Nederlandse bodem. Het prachtige artwork met foto’s van Maarten Groen roept de atmosfeer op van de film noir, waarvoor de muziek van Dégoût als een soundtrack dient.

Van de Weetering raakte geïnspireerd door de film Ascenseur pour l’échafaud (1958) waarvoor niemand minder Miles Davis de soundtrack componeerde. In scherp contrast met de meeste bestaande soundtrack was er veel ruimte voor improvisatie, waardoor de spelers muzikaal konden reageren op parameters als spanning, vormen, kleuren, snelheid en sfeer.

Live wordt de jazz vertolkt door Tony Roe (Tinmen and the Telephone, Room 11), Thomas Pol (Benjamin Herman, Go Pony!, Coal Harbour, Tango Extremo) en Jamie Peet (Niels Broos, Bart Wirtz, Glenn Gaddum jr.). Er zullen een aantal nieuwe stukken gespeeld worden, er zal gespeeld worden met het bestaande materiaal en er zal veel ruimte zijn voor improvisatie. Ze werden uitgenodigd bij Vrije Geluiden en verschillende radiostations, en ontvingen enkel

Lees meer

 

27 feb 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Quartzite 4Tet

Quartzite is extreem compact korrelig en metamorf gesteente – De muziek van dit ensemble verkent grenzen tussen de klassiek-hedendaagse muziek, jazz en rock. De band  creëerde een eigen muziektaal explosieve energie passen ze in binnen  hun zeer gestructureerde composities met veel ruimte voor avontuurlijke risico’s en onverstoorde improvisatie.

Quartzite 4tet is; vibrafonist Marko Jugovic (IT), saxofonist Wietse Voermans (NL), bassist Alessio Bruno (IT) drummer Elvis Homan (SLO).

Het internationale kwartet ontmoette elkaar tijdens zijn studie aan Codarts, University of Arts, Rotterdam. In 2016 formeerden ze Quartzite. Tijdens de Erasmus Jazz Award 2106 wonnen ze de tweede prijs. + beste solistenprijs in De Doelen Rotterdam. Al snel volgden podia als TivoliVredenburg, North Jazz Roundtown.

Lees meer

 

06 mrt 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
GOT A MATCH?

Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht… Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH?  Tijdens de aftrap genoten we van de bijzondere symbiose tussen Fay Claassen en Karel Boehlee. Welke mystery guest neemt Karel dit keer mee? En de maand daarop: Wie neemt wie mee?

Karel Boehlee is een pianist uit Leiden. Vanaf zijn jonge jaren beweegt Boehlee zich in de Nederlandse jazzscene. In zijn geboorteplaats begint hij vanaf zijn 16e te spelen met verschillende bands en jazzartiesten. In 1989 wordt hij uitgenodigd met zijn European Jazz Trio voor diverse optredens in Japan. In de loop der jaren ontpopt Boehlee zich als een geliefde sessiemuzikant wat resulteert in optredens met internationale jazzmusici zoals Toots Thielemans en Gino Vanelli. Regelmatig begeleidt hij de zangeressen Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en speelt hij in de Toon Roos Group. In Japan en Korea treedt Boehlee regelmatig op als soloartiest. In 2013 ontvangt hij de Arena Jazz Award, een prijs voor de beste begeleidende muzikant.

Lees meer

 

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda